CuliTafel 2013

Ronde Tafel Walcheren haalt EUR 11.250  op voor Stichting Leergeld Walcheren

De voormalige Timmerfabriek te Vlissingen was vrijdag 19 april jongstleden het decor voor de tweede, volledig uitverkochte editie van het culinaire charity event CuliTafel.

Aan het begin van de avond werden de circa 350 gasten ontvangen in een voor deze gelegenheid stijlvol ingerichte voormalige fabriekshal. Onder het muzikale begeleiding van een jazz trio konden de gasten genieten van een mooie amuse en de bijbehorende ‘bubbles’.

Kort daarna gingen de gordijnen open om de gasten uit te nodigen voor een luxe 7 gangen diner verzorgt door topchefs uit de regio Walcheren. De chefkoks van ondermeer De Gespleten Arent, Scherp en Het Badpaviljoen trakteerden de gasten op ware culinaire hoogstandjes.

Tijdens de avond werd er eveneens aandacht besteed aan de bestrijding van sociale uitsluiting als gevolg van kinderarmoede. De voorzitter van de organiserende vereniging Ronde Tafel Walcheren Tim Theelen reikte een cheque van EUR 11.250,- uit aan de vertegenwoordiger van Stichting Leergeld Walcheren Jaap de Looff. De opbrengst kwam mede tot stand door een bijdrage van Cordaid en is hard nodig om de circa 3.000 tot 4.000 kinderen in Zeeland weer lid te kunnen maken van een sportvereniging of mee te laten gaan op een schoolreis.

Later op de avond werd er nog een cheque van EUR 2.500 uitgereikt aan Stichting JRE CuliBus, een organisatie die tot doel heeft om kinderen in armoede te laten proeven van gezonde gerechten en te strijden tegen obesitas.

Na de bekendmaking van deze mooie opbrengst werden de gasten getrakteerd op live optreden van zangeres Do. Als klap op de vuurpijl kwam een Robbie Williams lookalike de avond feestelijk afsluiten.